zondag 20 maart 2011

Eindelijk het kon weer

Vandaag 16 km in een mooie gevarieerde omgeving,

Wat een weertje vanmorgenvroeg -1 graad en de rijpbloemen op het autoraam en toch waren er een paar die het aandurfden om in kortbroek te lopen (En uiteindelijk kregen ze gelijk).

Iets later dan 9.00 uur (ja er waren twee te laat) oppad en wat een mooie en gevarieerde training, in 1 groep lopen, al die verhalen, bijna iedere km liep er weer een ander voorop, het vaste lage tempo (grote klasse), het sociale en natuurlijk het stofzuigen tot in de laatste km grote klasse.
Mij aandachtspunt was het lopen met een hartslag meter en de voor en nadelen hiervan, je merkt dat er tijdens zo'n duurloop training (laag en dus praat tempo) veel vragen los komen over hoe je de hartslag meter moet gebruiken. Mooi dat we allemaal zo nieuwsgierig zijn naar de elkaars ervaringen.

We hebben vandaag in blokken gelopen, eerste en tweede stuk max 9,8 km (ATT) per uur het resultaat was dat we allemaal een andere hartslag bij de zelfde snelheid hebben, en dus kun je zeggen dat mede door de hartslag meter kun je zelf bepalen of je niet te hard loopt (al voelt dat soms niet zo).
In het laatste stuk kon op eigen tempo worden gelopen zonder dat het een wedstrijd werd, hierin was het gebruik van de hartslag meter duidelijk te zien, de groep liep heeel rustig uit elkaar en inderdaad wordt er op eigen duurlooptempo gelopen.

Conclusie van vandaag:
Zij die in kortebroek liepen hadden gelijk heerlijk die frisse lucht.???
Niet een sterk verhaal en/of opmerking gehoord die in aanmerking zou kunnen komen voor de week prijs.
De hardslag meter is een goed hulpmiddel in het bepalen van de snelheid.
Het moto van de loopgroep van toepassing was 'ut hoet niet snel, as ut mar gesellig is!!!
Dat de trainer volgende week in Brussel achter een goed glas ??? aan jullie zal denken.??

Voor komende week lekker lopen

Groet Atte

9 opmerkingen:

  1. He Atte. Helemaal eens, het was absoluut zeer aangenaam verpozen vanochtend. Zeker, het weer was best aangenaam, maar één trainert in korte broek maakt nog geen zomer !! .

    O ja, nog even over die hartslag en dat vetverbranden, ………. het enige wat bij mij vandaag wilde verbranden was mijn kop.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hast nou dan de korte broek mar aan had!!

    Maaruh leuke ronde vandaag! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Siegfried wat hest dat weer mooi gezegd, ook mijn kop over de hele dag lichtelijk verbrand, komt oek omdat ik bij cambuur oek nog eens 2 uren aan het zonnen was "genot" Sietse je hebt wat gemist.

    Ik heb heerlijk gelopen,natuurlijk het weer en het gezelschap, maar zo onspannen op hartslag lopen geeft ook een heel goed gevoel.
    Atte veel plezier in Brussel en nog bedankt
    Tot Laters.
    Ane

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is toch suvere poëzie, wat hierboven staat. Ook ik de kop mooi verbrand, mooi gelopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik sluit me helemaal bij bovenstaande schrijvers aan (met uitzondering van de verbrande koppen). Atte, hopelijk tref jij net zulk prachtig weer in Brussel volgend weekend. Dan zal het pintje zeker en vast heerlijk smaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. A.s. zondag moeten we het dus zonder onze trainer doen. Een aantal mensen van onze clinic heeft afgesproken om die dag de route van Atte over Wyns en Lekkum nog een keer te lopen. Vertrek is om 9.00 uur vanaf het Kalverdijkje. Iedereen is van harte welkom om zich hierbij aan te sluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed dat we zondag toch lekker een stuk gaan lopen. Ik zal er zijn.
    Houd er wel rekening mee dat de zomertijd ingaat en je dus een uurtje korter kunt slapen!!! (of je gaat eerder naar bed natuurlijk....)
    Nu nog een mooi zonnetje.... (volgens voorspelling zit dat er (nog) niet in).

    Atte nog veel plezier in Brussel enne...:PROOST

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hopelijk hebben jullie net zo'n mooie dag als wij gehad: Siegfried, Ane, Ray en ook ik: alle 4 pr gelopen op de halve marathon van Diever!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik had het al gesmst, maar nog een keer op het blog zodat iedereen het kan lezen: ik ben trots op jullie. Van harte gefeliciteerd!
    Wij hebben vandaag iets meer dan 12 km gelopen. We hadden prachtig loopweer: lekker fris, maar met een strak blauwe lucht.

    BeantwoordenVerwijderen